A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великокопанівський ліцей
Великокопанівської сільської ради
Херсонського району Херсонської області

Великокопанівський ліцей

Дата: 06.11.2021 21:25
Кількість переглядів: 130

   Ховаються за обрій літа, білий цвіт вплітається в коси, та з пам'яті ніколи не можна стерти ні святого образу матері, ні батька, ні України, ні мови, ні рідної школи...

Школа - це рай нашого грайливого дитинства, це дивна казка, яка, ніби сон, була насправді, це храм науки та життя. Вона світить пречистою зорею з глибини літ, виграє самоцвітами жоржин, айстр, сонячних чорнобривців, пахне білою, випрасуваною маминими руками, сорочкою, розплющує дитячі очі на світ Божий, плекає розум нації.

Дорога школо!.. Стоїш ти у своїй незайманій дівочій красі, потопаєш у зелені лип і берізок. Щоранку щебечуть на твоїх сходах дітлахи, скачуть через скакалки, «ганяють» м'яча і, може, навіть не здогадуються, що тут, на цих же сходах, є сліди їхніх батьків, дідусів та бабусь, що стіни вислухали також не одну їхню відповідь, що об ці пороги вони також спотикалися.

Дорога школо!.. колиско!.. святине!..

Директор школи – Коцар Валентина Миколаївна.

Заступники директора школи з навчально-виховної роботи: Олексюк Олена Анатоліївна; Євдокименко Наталя Миколаївна,  з виховної роботи – Забавська Тетяна Володимирівна; з адміністративно-господарської роботи – Камшилова Ірина Сергіївна.

Школа має просторий двір для прогулянок, проведення святкових заходів та активних ігор під час перерви та продовженого перебування, спортивний майданчик  для занять. Площа двору – 14 429 кв. м.

У закладі освіти села Великі Копані навчається 761 учень, яких навчає 51 професіонал своєї справи.  Вони передають дітям свої знання та допомагають не розгубитись у подальшому житті, твердо стати на ноги, зайняти своє гідне місце у подальшому житті та працювати в рідній країні.

Школа підключена до  високошвидкісного оптоволоконного інтернет-провайдера Digicom. Функціонує лінгафонний кабінет.

Бібліотека нашого закладу освіти - це сучасний інформаційний центр обслуговування та підготовки юного покоління до життя в інформаційному суспільстві.

Прагнучи іти в ногу із часом, відділом освіти Великокопанівської сільської ради за підтримки депутатів, сільського голови було  здійснено закупівлю мультимедійних комплектів для усіх навчальних класів початкової школи та кабінетів середньої і старшої ланки.

Наш освітній заклад приєднався до проблеми залучення дітей з особливими освітніми потребами в загальне освітнє середовище. Адже через інклюзивну освіту діти з особливими потребами можуть крокувати стежиною, яка веде в доросле життя, як активні члени суспільства. І хоча сім’я є основним середовищем формування людини, вона не повинна бути єдиним агентом впливу, оскільки особлива дитина потребує спілкування з іншими членами суспільства і не повинна замикатися в домашньому оточенні. Така система освітніх послуг дає дітям право навчатися за місцем проживання в умовах загальноосвітнього навчального закладу.

У 2021-2022 навчальному році відкрито 13 інклюзивних класів, у яких навчається 18 дітей з особливими освітніми потребами. Організація інклюзивного освітнього середовища здійснюється фахівцями. Це 11 асистентів вчителів, 1 дефектолог-логопед, 3 психологи. Двоє учнів охоплені індивідуальним навчанням.

Обслуговують школу 10 працівників техперсоналу, 3 охоронці, 4 оператори котельні.

Організація перевезень дітей шкільними автобусами здійснюється у відповідності з діючими нормативно-правовими актами України. Школа має 2 шкільні автобуси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень