A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великокопанівський ліцей
Великокопанівської сільської ради
Херсонського району Херсонської області

Як і про що спілкуватися з дитиною, якщо зараз ви далеко від неї?

Дата: 17.09.2022 17:32
Кількість переглядів: 10

Виховувати дитину дистанційно дуже важко, але велику роль відіграє якість спілкування та емоції, які отримує дитина від батьків. Дуже важливо, щоб вона відчувала вашу підтримку і знала, що залишаєтесь поряд навіть на відстані. Дитина має відчувати, що ви цікавитеся нею, знати, що вона може на вас покластися у будь-якій ситуації.

Як і про що спілкуватися з дитиною, якщо зараз ви далеко від неї?

  1. Ставте питання про те, як минув її день. Це не має бути питання для контролю, спробуйте побудувати діалог з позиції «що цікавого відбулося за цей день?»
  2. Питайте в дитини, які були уроки, що було найцікавіше протягом дня. Попросіть розповісти, що нового дитина дізналася. Пригадайте, як цю тему вивчали ви, і чесно скажіть, що вже нічого не пам‘ятаєте з того часу.
  3. Дізнайтеся в дитини, який предмет їй подобається найбільше і чому. Можливо, дитині подобається, як його викладають, чи вчитель, який викладає. Тоді обов’язково надалі цікавтесь, як минув саме цей урок. 
  4. Будуйте спільні теми. Якщо дитині подобається якась тема/навчальний предмет, спробуйте знайти додаткову цікаву інформацію та наступного разу поділіться нею з дитиною.
  5. Будуйте спільні інтереси. Дізнавайтеся в дитини, що їй цікаво, спробуйте знайти спільну справу, якою могли б займатися дистанційно. Наприклад, це може бути якась віртуальна командна гра, де ви б могли виступати командою, чи почніть грати з дитиною в шахи чи іншу гру, за власними правилами.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень