A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великокопанівський ліцей
Великокопанівської сільської ради
Херсонського району Херсонської області

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 08:21
Кількість переглядів: 6

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту – пам’ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Саме 27 січня 1945 року частинами 1-го Українського фронту Радянської Армії були звільнені в’язні найбільшого фашистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі (Польща).

 

 

Голокост — це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися. Наша пам’ять про мільйони невинно загублених людей житиме завжди.
Сьогодні в Україні знову війна, яка триває вже майже десять років. Вже майже два роки Україна протистоїть повномасштабній агресії Росії. Жорстокі масові вбивства російськими нелюдами українців, катування і переслідування людей за їхнє прагнення свободи та самовизначення, руйнування країни, атомний шантаж світу – ці та інші злочини проти людяності будуть засуджені поколіннями й обов’язково отримають правову оцінку, а злочинці будуть покарані.

Ми повинні пам’ятати жертв Голокосту! Ми повинні бути сильними та об’єднаними! Ми повинні боротися проти сучасних проявів геноциду на українській землі, щоб ніколи знову цей жах не відбувся!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень